Enchiladas z tuńczykiem i papryką
Całkowity czas przygotowania
20 minut
Porcje
4
Stopień ostrości
Mild
Składników
8
Składników
- Zestaw Obiadowy Oryginalne Enchilada Old El Paso™
- 250 g pieczarek pokrojonych w plastry
- 125 g utartego sera mozzarella
- 100 ml kwaśnej śmietany
- Puszki tuńczyka w solance, odcedzone
- 1 puszka słodkiej kukurydzy, odcedzona
- 1 łyżka stołowa oleju kukurydzianego
- Garść siekanej cebuli
Przepis
- Nagrzej piekarnik do 180ºC (160ºC dla piekarników z termo obiegiem), piekarniki gazowe stopień 4 i lekko posmaruj tłuszczem duże żaroodporne naczynie.
- Rozgrzej olej na dużej patelni i przesmaż cebulkę i grzyby na średnim ogniu przez 3-4 minut, aż zmiękną.
- Zmieszaj obie saszetki mieszanki przypraw enchilada z sosem pomidorowym i 150 ml gorącej wody.
- Wlej połowe sosu do cebuli i grzybów, dodaj słodką kukurydzę oraz mięsistego tuńczyka, duś 3-4 minuty od czasu do czasu mieszając. Wmieszaj połowę sera i zimną kwaśną śmietanę.
- Podgrzej miękkie, kukurydziane tortille według instrukcji na opakowaniu.
- Złap ciepłą tortillę, nałóż dużo tuńczyka i mozzarelli na środek, I zwiń. Umieść w naczyniu żaroodpornym. Czynność powtarzaj aż nie skończy się tortilla. Polej resztą sosu i posyp pozostałym serem. Piecz 10 minut aż do uzyskania złotego koloru.
- Podawaj enchiladas z tuńczykiem prosto z piekarnika. Wyłóż na stół i niech wszyscy się częstują.