Fajitas z dymiącym kurczkiem BBQ
Całkowity czas przygotowania
15 minut
Porcje
4
Stopień ostrości
Mild
Składników
5
Składników
- 1 Zestaw obiadowy Old El Paso™ Original Smoky BBQ Fajita
- 500 g soczystej piersi z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
Przepis
- Pokrój delikatnie pierś z kurczaka, chrupiącą paprykę i cebulę na cienkie paski.
- Nalej niewielką ilość oleju na rozgrzaną patelnie i usmaż dokładnie kurczaka.
- Dodaj cebulę i papryki oraz mix przypraw BBQ Fajita.
- Kontynuuj smażenie dopóki kurczak nie będzie brązowy a warzywa chrupiące.
- Podgrzej placki tortilla- przedziurkuj opakowanie i włóż do mikrofali na pełną moc na około 35-40 sekund ( czas może się różnić w zależności od mikrofalówki). Żeby podgrzać w piekarniku usuń opakowanie, oddziel tortillę i owiń w folię. Rozgrzej piekarnik do 200°C (180°C z termo obiegiem) piekarniki gazowe stopień 4 i włóż tortille na 10 minut. Trzymaj je pod przykryciem i ciepłe aż do momentu podania.
- Zgromadź przyjaciół i napełnij ciepłe i miękkie tortille kurczakiem oraz zieloną i czerwoną papryką a potem cieszcie się tą meksykańską ucztą.