Fajitas z krewetkami
Całkowity czas przygotowania
15 minut
Porcje
4
Stopień ostrości
Mild
Składników
10
Składników
- 1 Old El Paso™ Mix Przypraw Original Smoky BBQ Fajitas
- 8 rożnów
- 1, 8 paczek Old El Paso™ Soft Flour Tortillas
- 500 g dużych , surowych i obranych krewetek
- 2 świeże limonki, sok i skórka
- 1 średnia główka kapusty
- 1 średnia czerwona cebula, żółta lub pomarańczowa papryka drobno krojona w plasterki
- Kolendra szatkowana
- 2 łyżki stołowe oleju roślinnego lub oliwy z oliwek
- Dużo zimnej kwaśnej śmietany
Przepis
- Przygotuj te fajitas z krewetkami chilli i limonką mieszając mieszankę przypraw do fajitas Pieczone Pomidory & Czerwona Papryka w miseczce z sokiem i skórką z 2 limonek z olejem.
- Wrzuć krewetki do dużej miski i przykryj je dokładnie mieszanką. Włóż krewetki na ruszt i grilluj w umiarkowanej temperaturze przez około 2-3 minuty na każdej stronie.
- Upewnij się, że krewetki są dokładnie przepieczone, zdejmij je i zanurz w pozostałej mieszance, żeby nadać im więcej smaku.
- Podgrzej tortilla zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub podgrzej je na grillu.
- Nałóż dymiące krewetki na podgrzaną tortillę, dodaj chrupiącą sałatę oraz porcję kwaśnej śmietany. Zawiń i podziel się ze znajomymi.